Terug naar overzicht

Verstegen en DM F&B Investments investeren in Freasy

Nieuws

Markt voor duurzame en gezonde diepvriesmaaltijden groeit fors

Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de online verkoop van kanten- klare diepvriesmaaltijden, krijgt een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro. Met de investeerders wil het bedrijf de productie en online verkoop van Freasy’s gezonde, duurzame diepvriesmaaltijden verder uitrollen. Het bedrijf is nu actief in Nederland en België en gaat uitbreiden naar onder meer de Franse en de Duitse markt. De markt voor duurzame en gezonde diepvriesmaaltijden voor bewust levende consumenten zit flink in  de lift. De online verkoop, via de website Freasy.nl en via nieuwe partners, is in het afgelopen jaar verviervoudigd. Daardoor en door de expansie in nieuwe markten, is de totale omzet van Freasy in één jaar tijd vertienvoudigd.

Bedrijven
De voedingsmiddelenmarkt biedt steeds meer ruimte voor kant-en-klare diepvriesmaaltijden, merkt Eric Veeneman, mede-oprichter van Freasy. “Doordat de bereidings- en vriestechnologie en daarmee ook de kwaliteit van vriesproducten, de afgelopen decennia drastisch zijn verbeterd, zien steeds meer potentiële afnemers de voordelen van vriesmaaltijden.” Eén van de nieuwe markten die Freasy aanboort, is de bedrijvenmarkt. “We leveren nu ook rechtstreeks aan bedrijven die hun medewerkers makkelijk en gezond willen laten eten. In die markt bieden we onder
meer een goedkoop en aantrekkelijk alternatief voor het optuigen of extern inkopen van een eigen bedrijfscatering. Freasy biedt bedrijfskantines een breed menu aan gezonde en kwalitatief hoogstaande kant-en-klaarmaaltijden. De productie vindt buitenshuis plaats en de voedselverspilling is minimaal.”

Duurzaam
Ook resellers zien de voordelen van diepvriesmaaltijden. Voor hen zijn logistiek en voorraadbeheer vaak belangrijke argumenten om voor vriesvoeding te kiezen. Het feit dat er, in vergelijking met conventionele koel- en versmaaltijden, nauwelijks of geen voorraad verloren gaat, speelt daarbij volgens Veeneman een belangrijke rol. “Dat heeft op de eerste plaats een gunstige impact op de duurzaamheid van de voedselketen natuurlijk, maar zeker óók op de marges die de resellers maken op hun producten.” In de consumentenmarkt is het Rotterdamse voedingsmiddelenbedrijf inmiddels samenwerkingen aangegaan met een breed scala aan partners die een rol spelen bij distributie en verkoop. Onder de nieuwe partners bevinden zich illustere namen als Crisp, Gorillas, ÜberEats en Spar.

Bewust leven
Freasy richt zich met kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden op een publiek van bewust levende consumenten. Gezondheid en duurzaamheid zijn belangrijke drijfveren van kopers om voor hun
producten te kiezen. “Diepvries- en kant-en-klaarmaaltijden schudden het imago af van ‘gemaksvoedsel’ dat alleen wordt genuttigd om tijd te sparen. Met onze maaltijden spreken we ook fijnproevers aan die, behalve smaak, ook gezondheid en duurzaamheid belangrijk vinden”, zegt Veeneman over zijn doelgroep. Met de nieuwe investering heeft het bedrijf twee nieuwe partners aan boord gekregen, het Rotterdamse Verstegen Spices and Sauces en DM F&B Investments uit Heerenveen. “Beide partijen brengen, behalve kapitaal, ook veel kennis en ervaring mee om onze verdere expansie-ambities te ondersteunen”, aldus Veeneman.

Investeringspartners
DM F&B Investments heeft een lange traditie in de levensmiddelensector, vooral met investeringen in retail -en foodservicekanalen. De investeerder richt zich op vernieuwende concepten in de dranken- en levensmiddelenindustrie. Belangrijke aandeelhouders zijn PMH Investments en de familie Dijk van het familiebedrijf Oliehoorn, bekend van de Oliehoorn sauzen. PMH Investments is een onafhankelijke particuliere participatiemaatschappij, die zich richt op MKB-ondernemingen met een stevig groeipotentieel. “We hebben daarmee een actieve en ondernemende partner aan boord gekregen die, behalve als investeerder, óók als sparringpartner en verbinder meebouwt aan de expansie van Freasy”, aldus Veeneman.

Verstegen Spices and Sauces is een Rotterdams familiebedrijf dat al vier generaties in de voedingsmiddelenindustrie actief is. “Dit familiebedrijf kan er prat op gaan dat het alle schakels in de productieketens nog steeds zelf in handen heeft”, zegt Veeneman over de nieuwe partner. “Daarmee kan het bedrijf hoog inzetten op de duurzaamheidsbeginselen die ook tot de kernwaarden van Freasy behoren. Ook die kennis en ervaring delen we en draagt uiteindelijk ook bij aan de waarde die we samen creëren.” Freasy heeft afgelopen jaar een grote productiefaciliteit betrokken in het Rotterdamse Verstegen-complex.

Vergelijkbare artikelen

Nieuws overzicht

U.S. Battery Producer Enticed to Set Up Shop in the EU

An American startup says it can cut reliance on China for key parts of electric vehicle batteries. European Union money […]

Lees verder

GDI gets $22mln from EIB to scale up EV silicon anode production

Jan 10 (Reuters) – (This Jan. 9 story has been officially corrected by European Investment Bank to fix the vice […]

Lees verder

Germany: InvestEU – EIB provides €20 million to GDI to develop 100% silicon anodes for batteries to replace graphite

The European Investment Bank (EIB) and GDI have signed an agreement on a quasi-equity loan worth €20 million to develop […]

Lees verder