Terug naar overzicht

PMH Investments investeert in Snoek Puur Groen

Nieuws

PMH Investments BV investeert in Snoek Puur Groen, een vernieuwende specialist in de groensector.

PMH Investments BV verwerft een aandelenbelang in Snoek Puur Groen, een toonaangevende onderneming in de groensector. Beide organisaties delen hun visie op de kansrijke groentransitie voor Nederland. In samenwerking met PMH Investments wil Snoek Puur Groen op een duurzame manier haar positie verder uitbouwen.

Klimaatverandering, verstedelijking en afnemende biodiversiteit maken een groentransitie een must. Binnen de duurzaamheidsopgave die speelt in de maatschappij zal de groentransitie een invloedrijke impact hebben. Vergroenen van ruimtelijke gebieden is een harde maatschappelijke voorwaarde geworden. Vanuit gedegen strategische gebiedsvisies naar passende realisaties komen, zijn onderwerpen niet alleen meer voor overheden, maar in de groentransitie zeker ook voor bedrijven en instanties. Adequate plannen zullen op korte termijn gemaakt moeten worden, uitmondend in passende realisaties en vooral ook in groene belevingen.

Snoek maakt buiten waardevol met passende realisaties en is een vooruitstrevende adviseur en sparringpartner in de groentransitie. Snoek is sterk in alle groenfacetten van advisering, ontwerp, aanleg, onderhoud tot renovatie van groenvraagstukken.

Douwe Snoek, Directeur Advies en Innovatie Snoek Puur Groen: “De toetreding van PMH Investments geeft ruimte om zowel onze realisatie- als adviestak de komende jaren stevig te laten groeien. Eerder maakten we binnen ons familiebedrijf al de keuze voor borging en groei waarbij Freek Roorda de eindverantwoordelijkheid is gaan dragen voor de realisatietak met de onderdelen ontwerp, aanleg en onderhoud. Met de toetreding van PMH Investments als aandeelhouder ontstaat de gewenste ruimte en mogelijkheid om met focus verder te bouwen aan onze advies- en ontwikkeltak. Denk bijvoorbeeld aan participatietrajecten én concept- en visieontwikkelingen, die nog los kunnen staan van een concrete realisatie. Met veel passie wil ik deze activiteiten versneld verder gaan uitbouwen”

Freek Roorda, Algemeen directeur Snoek Puur Groen: “Voor een volgende groeifase zochten wij naar een investeerder met een ondernemend en no-nonsense profiel. Én met aantoonbare ervaring in het samen laten excelleren van een onderneming. Met PMH Investments willen wij onze groei op een duurzame wijze verder versnellen en onze positie verstevigen.”

Durk van der Meer, Directeur PMH Investments: “Snoek Puur Groen is goed gepositioneerd om een belangrijke speler in de groentransitie te worden. Snoek heeft met de aanwezige kennis, expertise en diensten volop groeimogelijkheden in zowel advies, ontwerp, realisatie als onderhoud. Wij kijken ernaar uit om samen met Freek Roorda, Douwe Snoek en het managementteam de organisatie te verbeteren en de verdere expansie van Snoek Puur Groen te realiseren. En daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzamer en groener leven.”

Deze samenwerking onderstreept het commitment van beide partijen om hun krachten te bundelen en een toekomstbestendige en robuuste onderneming neer te gaan zetten. Klaar om een waardevol en krachtig verschil te maken in de groensector.

Over PMH Investments:
PMH Investments is een onafhankelijke particuliere participatiemaatschappij. Wij richten ons op kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die beschikken over een stevig groeipotentieel. Ons doel is om de toonaangevende participatiemaatschappij van Noord-Nederland te worden, in zowel aanpak als prestaties. https://pmhinvestments.nl/

Over Snoek Puur Groen
Snoek Puur Groen ontwerpt en realiseert tuinen, openbare ruimte, pleinen en parken in samenspraak met de gebruiker. Met meer dan 100 gekwalificeerde en gemotiveerde vakmensen wordt er dagelijks gewerkt vanuit twee vestigingen (Grou en Emmen) aan tuinen van particulieren en zakelijke klanten waaronder recreatieparken en onderwijs. https://www.snoekpuurgroen.nl/

Links Douwe Snoek, rechts Freek Roorda

Vergelijkbare artikelen

Nieuws overzicht

Homburg takes over Ekobot

Homburg takes over Ekobot Homburg has become the sole owner of the Swedish company Ekobot. From January 2024, Homburg already […]

Lees verder

U.S. Battery Producer Enticed to Set Up Shop in the EU

An American startup says it can cut reliance on China for key parts of electric vehicle batteries. European Union money […]

Lees verder

GDI gets $22mln from EIB to scale up EV silicon anode production

Jan 10 (Reuters) – (This Jan. 9 story has been officially corrected by European Investment Bank to fix the vice […]

Lees verder