Terug naar overzicht

Homburg Belgium vestigt zich in Heist-op-den-Berg

Nieuws

Homburg Belgium vestigt zich in Heist-op-den-Berg

Sinds 2019 is Homburg Belgium al actief in Vlaanderen en Wallonië als importeur van o.a. de merken Väderstad en Bogballe. Formeel is het bedrijf sinds augustus 2023 gevestigd in Heist-op-den-Berg. Homburg Belgium heeft hier een verkooplocatie, showroom, werkplaats en magazijn aan de Liersteenseweg. Naast een vestiging wordt binnen afzienbare tijd een 2e productmanager verwacht, waarmee Homburg Belgium vooral op de baan in België zichtbaar is.

Strategische keuze
Homburg Belgium is een dochteronderneming van Homburg Holland en waar de Nederlandse tak al ruim 60 jaar actief is, is men in Belgie nu vier jaar actief in de markt. Het is begonnen met de vertegenwoordiging van merken zoals Väderstad grondbewerkings- en zaaimachines, Homburg Draincleaners, Ag Leader Technologie en Bogballe kunstmest- en zoutstrooiers. De laatste jaren zijn daar ook de merken Garford schoffelmachines, Stanhay precisiezaaimachines en Novaxi wiedeggen bij gekomen. Verkoop van machines en onderdelen gebeurt via een breed dealernetwerk in Vlaanderen en Wallonië.

Joren Vermeiren, productmanager: “Door het uitbreiden van de merken waren wij op zoek naar een strategische vestigingsplaats. In Heist-op-den-Berg vonden we deze locatie. De centrale ligging, uitbreidingsmogelijkheden en veelzijdigheid van het pand gaven de doorslag”. Op de beurzen Werktuigendagen en Agribex is Homburg Belgium aanwezig. “Wellicht al met een extra collega zodat wij samen alle merken in het land kunnen vertegenwoordigen”, aldus Vermeiren.

Vergelijkbare artikelen

Nieuws overzicht

U.S. Battery Producer Enticed to Set Up Shop in the EU

An American startup says it can cut reliance on China for key parts of electric vehicle batteries. European Union money […]

Lees verder

GDI gets $22mln from EIB to scale up EV silicon anode production

Jan 10 (Reuters) – (This Jan. 9 story has been officially corrected by European Investment Bank to fix the vice […]

Lees verder

Germany: InvestEU – EIB provides €20 million to GDI to develop 100% silicon anodes for batteries to replace graphite

The European Investment Bank (EIB) and GDI have signed an agreement on a quasi-equity loan worth €20 million to develop […]

Lees verder