Terug naar overzicht

SealEco neemt belang in snelgroeiend Gauris

Nieuws

Sinds de start in 2018 heeft Gauris zich watervlug ontwikkeld tot een belangrijke speler als verwerker van folie voor wateropslag (liners). Daarnaast heeft het met TuinenVijverDirect.nl een toonaangevende webshop voor vijvers, zwembaden, paardenbakken (eb- en vloedbodems) én zwemvijvers.

SealEco en Gauris versterken elkaar door de overname. Zo krijgt Gauris toegang tot de kennis en ervaring op het gebied van EPDM dakfolie, maar bovenal tot de producten en concepten van SealEco van onder andere zwemvijvers. SealEco versterkt hiermee haar aanwezigheid op de markt voor verwerking van PVC-, FPP- en LDPE-folie. Met de toegevoegde kennis over (zwem)vijversystemen kan Gauris haar portfolio uitbreiden tot de (zwem)vijverspecialist van Nederland.

“Met haar unieke webshop is Gauris erin geslaagd om online een complex product als zwemvijvers te vermarkten met de calculators vóór daken, zwembaden, vijvers en zwemvijvers. Hiermee heeft het een mooie propositie gecreëerd waar we zeer gecharmeerd van zijn. Deze aquisitie van 51% van de aandelen is een unieke kans voor verdere groei van de bestaande business maar geeft ons ook een goede positie voor expansie in dit segment,” aldus Thomas Zipfel, CEO van SealEco.

SealEco neemt de aandelen van PMH Investments over. Door de toetreding van PMH Investments twee jaar geleden maakte Gauris een vliegende start. “We zijn verheugd dat Gauris nu met SealEco een strategische partner uit de branche heeft gevonden waarmee de groei voor de komende jaren versneld kan worden doorgezet,” aldus Durk van der Meer van PMH Investments uit Heerenveen.

Annemieke Aal en Martijn Riewald blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Gauris. Ze staan als nieuwe generatie ondernemers midden in de moderne tijd. Vanwege hun hospitality achtergrond en gastvrije houding hechten ze aan bijzondere relaties met opdrachtgevers en partners.

“Voor onze klanten en toeleveranciers verandert er niet zo veel, ze zullen wel merken dat we onze snelle groei en innovaties kunnen doorzetten en nog uitgebreidere kwalitatieve turn key concepten blijven leveren, “ aldus Annemieke Aal van Gauris.

“Een goed voorbeeld van onze innovatie is de ontwikkeling van de Dakfolie Calculator. Met deze handige online tool kunnen consumenten in een aantal stappen hun nieuwe EPDM dakbedekking op maat bestellen. Compleet met isolatiemateriaal, lijm, regenwaterafvoer, daktrim en overige materialen,” aldus Martijn Riewald van Gauris.

Over Gauris
Gauris is folie. Ze denken folie. Ze leven folie. Ze maken alles waterdicht met folie. En dat doen ze heel goed. Het bewijs? Vanuit heel de wereld komen de aanvragen. Meestal maatwerk want geen enkele opdracht is hetzelfde. Of het nu een zwemvijver, waterbassin, dakconstructie of zwembad is. Geen project is hetzelfde. Het is altijd maatwerk met hoge eisen. Aan de samenstelling van de folie. Aan de kracht. Aan de vorm. Aan het gebruik en de gewenste levensduur. Aan de schoonheid. Aan de kleur. En aan manier waarop de folie aan elkaar ‘gelast’ wordt. Want folie is veel meer dan een stuk plastic op een rol. Veel meer.

Over Sealeco
SealEco is gevestigd in Värnamo (Zweden) en heeft meer dan 50 jaar kennis en ervaring. Als toonaangevend bedrijf is het steeds in staat de beste oplossing aan te bieden. SealEco heeft wereldwijd referenties, van het hoge koude noorden tot het warme zuiden. Naast de duurzame waterdichte systemen en oplossingen dragen ze bij aan de eenvoudige verwerking van de systemen.

SealEco maakt deel uit van Nordic Waterproofing Group dat een beursnotering heeft op de Nasdaq in Stockholm. De Nordic Waterproofing Group heeft meer dan 1.000 werknemers en een omzet van meer ongeveer 300 miljoen Euro.

Vergelijkbare artikelen

Nieuws overzicht

U.S. Battery Producer Enticed to Set Up Shop in the EU

An American startup says it can cut reliance on China for key parts of electric vehicle batteries. European Union money […]

Lees verder

GDI gets $22mln from EIB to scale up EV silicon anode production

Jan 10 (Reuters) – (This Jan. 9 story has been officially corrected by European Investment Bank to fix the vice […]

Lees verder

Germany: InvestEU – EIB provides €20 million to GDI to develop 100% silicon anodes for batteries to replace graphite

The European Investment Bank (EIB) and GDI have signed an agreement on a quasi-equity loan worth €20 million to develop […]

Lees verder